Pastinakken har en søt og god smak og den er enkel å få tak i økologisk. Suppa er lettlaget, sunn og varmende.
Ingredienser:
- 4 pastinakk, skrellet og finhakket
- 4 gulrøtter, skrellet og finhakket
- 4 dl grønnsakskraft - bruk evt. en terning
- 1 cm frisk ingefær, skrellet og finhakket
- 2 1/2 dl creme fraichè
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts sukker
- salt og pepper etter smak
- saften av en halv sitron
Fremgangsmåte:
Skrell og finhakk gulrøtter, pastinakk og ingefær.
Ha grønnsakene over i en kjele, hell over kraften og la koke til grønnsakene er møre. Hell alt over i en blender og kjør til suppen har fått en jevn og pureèaktig konsistens. Ha blandingen over i kjelen igjen og tilsett creme fraichè og cayennepepper. Krydre med sukker, salt, pepper og sitronsaft.
Hvis du ønsker en vegansk utgave av denne suppen, koker du med et par poteter og dropper creme fraiche.