fbpx

En god og lettlaget suppe som faller i smak hos de fleste.

  • 2-3 store løk
  • 3 glass med flådde tomater (fra smak av Italia) eller 4 bokser hakkede tomater (økologiske)
  • ca. 8 dl grønnsakbuljong (fra Helios, uten gjær)
  • 3-4 ss. tørket oregano eller en halv potte med frisk
  • 3-4 ss. tørket basilikum eller en halv potte med frisk
  • 1 chili eller en ts chilipulver
  • Cherrytomater skjæres i halve og koker med det siste kvarteret før servering
Løken skjæres i biter og blankes i olivenolje, tilsett tomater og resten av ingrediensene. Total koketid 20-25 min, serveres med parmesan og marinerte oliven, foccaciabrød eller avocado

Marinerte oliven:

  • to glass oliven i lake, hell av laken og la tørke litt
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 hakket chili hakket frisk basilikum hakket frisk timian
  • 1-2 fedd presset hvitløk
  • 1/2 presset sitron

La olivenene ligge i krydderoljen natten over eller lenger.