En god og sunn pizza, varier gjerne med de grønnsakene du måtte ha for hånden.
Ingredienser:
Pizzabunn:
- 25 g gjær
- 1½ dl vann
- 4½ dl speltmel gjerne 50/50 grovt
- ½ ts salt
- 2 ss olje
Grønnsakfyll:
- 4-5 ss olje til steking
- 1 aubergine, i skiver
- 1 squash, i skiver
- 1 løk, grovhakket
- 2-3 store tomater, flådd, grovhakket
- ½ rød paprika, i strimler
- ½ grønn paprika, i strimler
pizzakrydder oregano salt og pepper evt. hvitløk
150 g revet ost, gjerne mozarella
Fremgangsmåte:
- Løs gjæren opp i lunkent vann.
- Bland vann, mel, salt og olje til en smidig deig. La den heve til den er dobbelt så stor.
- La oljen bli meget varm på stekepannen. Snu raskt alle aubergine- og squashskivene.
- Fres løken til den er blank, ha i tomater og paprika.
- Kjevle eller klapp deigen utover en stekeovnsplate.
- Legg først på aubergine- og squashskiver og fordel tomatsausen over.
- Strø på krydder og ost.
- Stek pizzaen ved 225°C i ca. 20 min