fbpx

En god og sunn pizza, varier gjerne med de grønnsakene du måtte ha for hånden.

Ingredienser:

Pizzabunn:

  • 25 g gjær
  • 1½ dl vann
  • 4½ dl speltmel gjerne 50/50 grovt
  • ½ ts salt
  • 2 ss olje

Grønnsakfyll:

  • 4-5 ss olje til steking
  • 1 aubergine, i skiver
  • 1 squash, i skiver
  • 1 løk, grovhakket
  • 2-3 store tomater, flådd, grovhakket
  • ½ rød paprika, i strimler
  • ½ grønn paprika, i strimler

pizzakrydder oregano salt og pepper evt. hvitløk

150 g revet ost, gjerne mozarella

Fremgangsmåte:

  • Løs gjæren opp i lunkent vann.
  • Bland vann, mel, salt og olje til en smidig deig. La den heve til den er dobbelt så stor.
  • La oljen bli meget varm på stekepannen. Snu raskt alle aubergine- og squashskivene.
  • Fres løken til den er blank, ha i tomater og paprika.
  • Kjevle eller klapp deigen utover en stekeovnsplate.
  • Legg først på aubergine- og squashskiver og fordel tomatsausen over.
  • Strø på krydder og ost.
  • Stek pizzaen ved 225°C i ca. 20 min