Vegansk supersuppe.
Dette er en av de rettene som gjør at du lurer på om så god mat virkelig kan være sunn. Det kan den!
Suppen her er en såkalt Daal – en klassiker i det indiske kjøkkenet. På toppen har jeg lånt en av favorittmatskribenten min, Yngve Ekern, sine utmerkede ideer – en spicy tomatsaus, som matcher linsesuppen perfekt.
LINSESUPPE: Ikke la deg skremme av en lang ingrediensliste - denne suppen er overraskende rask å lage. Denne retten er mettende som bare det, så om fristelsen for å koke opp litt ris i tillegg er der så trenger du ikke å falle for den. Litt nanbrød er mer enn nok som eventuelt tilbehør.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1 spiseskje nøytral olje til steking
- Gurkemeie
- Chilipulver
- Salt
- 150 gram gule eller røde linser
- 5 desiliter vann
Chilisaus:
- En halv kinesisk hvitøk
- 1 sjalottløk
- 1 rød chili
- 2 kvaster koriander
- 2 centimeter ingefær
- 3 spiseskjeer nøytral olje til steking
- 1 teskje spisskummen
- 100 gram hakkede tomater
- 1 teskje chilipasta
Framgangsmåte:
- Ha olje i en tykkbunnet kjele på litt over middels varme. Varm opp og fres gurkemeie, chilipulver og salt. Ha så i linser og vann.
- Ta på lokket og la det småkoke i et kvarter. Du får en tykk suppe, så du trenger ikke å være redd for å måtte sile linsene.
Chilisaus:
- Finhakk hvitløk, løk og chili.
- Grovhakk korianderbladene. Rasp eller finhakk ingefær.
INDISKE SMAKER: Løk, ingefær, chili, hvitløk og koriander er en super match.
- Ha olje i en tykkbunnet kjele på middels varme. Ha i løk, hvitløk og spisskummen. Stek under omrøring til løken er gyllenbrun, men ikke svidd.
- Ha så i chili, ingefær og tomat. Kok videre i rundt 5 minutter, til sausen tykner noe.
- Ha så i chilipasta, og mesteparten av korianderen. Spar resten til pynt.
CHILISAUS:
- Spicy saus full av indiske smaker. Hell sausen over linsene og pynt med resten av korianderbladene.