fbpx

Falafel spises i pitabrød med salat og yoghurt. Eller du kan bruke dem som middagskaker i stedet for de evige fiskepinner. Oppskriften er hentet fra Fremtiden i våre henders matblogg


Falafel, her servert med hummus og salat, kan like gjerne servers i pitabrød med yoghurt.Falafel, her servert med hummus og salat, kan like gjerne servers i pitabrød med yoghurt.
Falafel er lyse på smak. Du kan jo også lage litt hummus til neste dagmed det samme du er i gang –  eller som tilbehør til falafel.

Slik lager du falafel av kokte kikkerter:

250 g kikkerter. Disse legges i masse vann over natten. OBS: sorter grundig bort alle steiner, de finnes.  Så skylles godt, kokes til møre i usaltet vann i 1 time. Kjøres til puré i food processor. Spe med ca en halv dl. av kokevannet om det trengs.
Så tilsetter du:
1 ts havsalt
0.7 dl hvetemel
Litt chilipulver
100 g finhakket løk helt til slutt.

Slik lager du falafel av bløte, rå kikkerter:

250 g kikkerter i bløt over natten i masse vann. Skyll.
Noen skiver lyst brød, gjerne pitabrød/loff legges i bløt. Ca 250 g ferdig bløtet
Kjør bønner og brød på food processor til mos.
Tilsett:
2 ts havsalt
1 fedd presset hvitløk
100 g finhakket løk/purre/gressløk om du vil


Når du skal steke falafel, må du spa ut med skje og form til små kaker. De detter lett fra hverandre hvis de er for store. Trykk dem ned i en skål sesamfrø. Sesamfrø gir en god stekeskorpe og god smak.
Stek på moderat varme – som om det var fiskepinner – i maisolje eller olivenolje. Her synes jeg nok man kan forsvare å bruke teflonpanne.