jubileumstopp 1

Dette nettstedet vises nå i skjermtilpasset versjon. Hovedmenyen finner du sammentrukket under symbolet oppe til høyre.

Mange slags nøtter kan brukes. Cashewnøtter anbefales, men hasselnøtter er også helt topp.

  • 200 g nøtter, hakkes
  • 100 g brødsmuler

Males sammen i food processor.

Øvrige ingredienser:

  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss soyamel
  • 1 ts krydderblanding
  • 1 ts grønnsaksbuljong
  • 1 1/2 dl kokende vann
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
Stek løk og hvitløk i oljen til de er myke. Hell blandingen i en bolle og bland inn resten av ingrediensene. Smør en stekeform og hell i blandingen. Dekk med folie og stek ved 180 grader i en time.

Serveres med gratinerte poteter og kokte grønnsaker eller en salat av raspede gulrøtter med rosiner eller noe annet du synes er godt!

Denne oppskriften er hentet fra Noah for dyrs rettigheter. Jeg har servert nøttestek på julaften de siste 15 årene. Som tilbehør har jeg fløtegratinerte poteter, rørte tyttebær, rosenkål, aspargesbønner og selskapserter. Et nydelig julemåltid.