Supersunne burgere som smaker kjempegodt!
Supersunne burgere som smaker kjempegodt!
Dette er en modifisert versjon av en oppskrift fra Resept i Stavanger.
Ingredienser til 6 burgere:
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 4 rosenkål
- Olje til steking
- 2 spiseskjeer solsikkekjerner
- 1 spiseskje linfrø
- 2 spiseskjeer vann
- 1 squash
- 1 teskje salt
- 1 desiliter kikertmel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Rens og grovhakk løk, hvitløk og rosenkål. Varm opp olje i en stekepanne og ha i løk, hvitløk, rosenkål og gresskarkjerner. Stek på middels varme til alt er gyllent, cirka fem minutter. Avkjøl.
Ha linfrø og vann i en liten skål, la det stå i fem minutter.
Riv squash på et rivjern eller en mandolin.
Bland sammen rosenkålblandingen, linfrøblandingen, squash og salt i en bolle. Tilsett kikertmel litt etter litt, og arbeid det hele sammen til du har en klissete men ganske fast deig. Sett deigen kaldt i et kvarter. Form den deretter så godt du kan til runde burgere og fordel utover stekebrettet.
Stek i ovnen i 10 minutter. Ta brettet ut og snu burgerene. Stek deretter i fem minutter til.
Dersom du vil fryse burgerene eller spare dem til en annen dag så er dette rett tidspunkt å gjøre det. Skal de serveres med en gang varmer du litt olje i en stekepanne og steker burgerene raskt på begge sider.
Squashburgere smaker godt med en spicy saus, eventuelt med pommes frites og salat.