jubileumstopp 1

Dette nettstedet vises nå i skjermtilpasset versjon. Hovedmenyen finner du sammentrukket under symbolet oppe til høyre.

Supersunne burgere som smaker kjempegodt!

Supersunne burgere som smaker kjempegodt!

slik lager du veganburgere som holder sammen

VEGETARBURGERE: Kikertmel, linfrø og forsteking i ovn gjør at disse burgerene holder formen.

Dette er en modifisert versjon av en oppskrift fra Resept i Stavanger.

Ingredienser til 6 burgere: 

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 4 rosenkål
  • Olje til steking
  • 2 spiseskjeer solsikkekjerner
  • 1 spiseskje linfrø
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 squash
  • 1 teskje salt
  • 1 desiliter kikertmel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rens og grovhakk løk, hvitløk og rosenkål. Varm opp olje i en stekepanne og ha i løk, hvitløk, rosenkål og gresskarkjerner. Stek på middels varme til alt er gyllent, cirka fem minutter. Avkjøl.

Ha linfrø og vann i en liten skål, la det stå i fem minutter.

Riv squash på et rivjern eller en mandolin.

Bland sammen rosenkålblandingen, linfrøblandingen, squash og salt i en bolle. Tilsett kikertmel litt etter litt, og arbeid det hele sammen til du har en klissete men ganske fast deig. Sett deigen kaldt i et kvarter. Form den deretter så godt du kan til runde burgere og fordel utover stekebrettet.

Stek i ovnen i 10 minutter. Ta brettet ut og snu burgerene. Stek deretter i fem minutter til.

Dersom du vil fryse burgerene eller spare dem til en annen dag så er dette rett tidspunkt å gjøre det. Skal de serveres med en gang varmer du litt olje i en stekepanne og steker burgerene raskt på begge sider.

Squashburgere smaker godt med en spicy saus, eventuelt med pommes frites og salat.


Oppskriften er hentet fra Vegetarbloggen.