fbpx

Faccacia kan varieres med forskjellige urter både på og i deigen. Gode tørkede tomater i olje, små cherrytomater eller oliven kan også dyttes ned i deigen før den etterheves.

  • 20 gr gjær
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 5 dl lunkent vann
  • Ca 750 gram speltmel
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 1/2 dl olivenolje
  • Fingersalt

Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Slå deigen ned og legg den over på et stekebrett eller en langpanne dekket med bakepapir.

Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Dryss salt og urter over deigen og drypp deretter olje over. Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.

Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og sted videre i ca. 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.