fbpx

Johannica’s sjokolade appelsin kake (Ellen og Kim’s bryllupskake)

  • 2 økologiske appelsiner
  • 6 egg 1 stor ts bakepulver 1/2 ts natron
  • 200 g malte mandler
  • 250 g rårørsukker
  • 50 g kakao

Slik gjør du:

  • Kok opp appelsiner i ca 2 timer til de er myke
  • Kast vannet og avkjøl
  • Varm ovnen til 180 c
  • Smør og dekk en 20 cm kakeform med bakepapir
  • Kjør appelsinene i kjøkkenmaskin
  • Tilsett alle andre ingredienser
  • Ha i formen
  • Bake i ca en time (kontroller etter 45 minutter)
  • La kaken avkjøles i formen på rist

Denne kaken har lang holdbarhet og smaker bare bedre etter en tid hvis du klarer å vente! Jeg maler mandler i kjøkkenmaskin først og tilsetter appelsiner etterpå. Server gjerne med friske bringbær eller jordbær